Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Kategóriák

Fogoly receptek

Tipus Rendezés Receptek
szűrése »
Fogyasztás Étel jellege

Fogoly marancs mártással

A megtisztított foglyokat kívül-belül besózzuk. Olvasztott zsírral leöntve, lábasban mérsékelten meleg sütőben puhára sütjük, közben fehérborral öntözzük. A narancs héját lereszeljük, és puhára főzzük és leszűrjük. Ha a fogoly megpuhult, másik edénybe tesszük, és melegen tartjuk. Ezután a fogoly levéhez öntjük a barna mártást, a narancs levét, a ...

Fogoly provancei módra

A foglyokat negyedekre vágjuk, sózzuk, vajban megpirítjuk, majd kiszedjük. A vajban megpirítjuk kissé a finomra vágott hagymát, utána hozzáadjuk a lisztet, a finomra zúzott fokhagymát, s a kockákra vágott paradicsomot. Feleresztjük kevés borral, és húslével hozzátesszük a petrezselymet, kakukkfüvet és a babérlevelet borssal ízesítjük, a foglyokat belerakjuk, és együtt ...

Fogoly szalonnában

A foglyot megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával megszórjuk. A szárnyasokat szalonna lapokba burkoljuk. A szalonnát kötöző-zsineggel rögzítjük, majd a foglyot kevés forró zsírba téve és minden oldalára átfordítva átsütjük. Ezután leszedjük a szalonnát, a foglyot a zsírba visszatesszük, és külső felületét szép pirosra sütjük.

Fogolysült

A foglyokat megtisztítjuk, besózzuk, a belsejébe 1-2 szál petrezselyemzöldet teszünk. Vékony szalonnaszelettel beburkoljuk, cérnával rákötjük. Forró zsírral leöntjük és mérsékelten meleg sütőben, többszöri locsolással, forgatással puhára sütjük. Sütési ideje 15-16 perc.

Sonkás fogoly

A foglyok mellébe egy-egy sonkaszeletet borítunk tűzálló tálban, rakjuk és a tetejére vajdarabkákat hintve, a sütőben szép pirosra sütjük. A fogoly többi részét kicsontozzuk, az apróra vágott, kiolvasztott szalonnán kevés vízzel puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük a liszttel és felengedjük a borral.