Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Kategóriák

Csalamádé receptek

Tipus Rendezés Receptek
szűrése »
Fogyasztás Étel jellege

Alföldi Csalamádé

Azonos mennyiségű uborkát, zöldparadicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk. Az egészet elkeverjük ízlés szerinti mennyiségben, hajszálvékonyra karikázott vöröshagymával. Sózzuk, mustármaggal megszórjuk, 1-2 órát állni hagyjuk, majd kinyomva üvegekbe töltjük. Felforralt, enyhén cukros, ...

Csalamádé

A hagymát, az uborkát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk, a káposztát félbe vágjuk és felszeleteljük. Ezután egy jó nagy tálba tesszük a zöldségeket. Elkészítjük a levet, amihez összekeverjük a sót, a kristálycukrot, az ecetet, a kénport, a szalicilt kb 2 liter vízzel. Ráöntjük a zöldségekre, összekeverjük és 24 óráig állni hagyjuk - néha megkeverjük, és ...

Csalamádé 1.

Az uborkát szeletekre, a káposztát, a hagymát és a zöld paradicsomot spárga vékony csíkokra összevágjuk. Ezután a fent leírt fűszerekkel jól összekeverjük, és 24 óráig állni hagyjuk. Majd utána üvegekbe szétrakjuk, és légmentesen lezárjuk. 2-3 hét múlva akár fogyasztható is a kellemes ízű savanyúság.

Csalamádé 2.

Az anyagokat tetszés szerint feldaraboljuk (vékonyan vagy vastagon ez egyéni tetszés dolga), és összekeverjük a sóval, cukorral, borkénnel. 24 órán át, állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Annyi levet ereszt, hogy elfedi az üvegbe tett savanyaságot. Befőttes üvegekbe töltjük, és lekötjük.

Csalamádé 3.

Üveg aljára, tetejére zöld petrezselyem. Mindent besózni, legalább 2 napig sóban áll. Jól kinyomkodni, üvegbe rakni, ecetes, pici cukros vizet ráönteni, lekötni, hűvös helyre tenni.

Csemege csalamádé

A hozzávalókat a szokott módon gyaluljuk, karikázzuk, összekeverjük a fűszerekkel, és 24 óráig állni hagyjuk. Üvegekbe nyomkodjuk, és a saját levével feltöltjük.

Csemege csalamádé 2.

A szeletekre vágott zöldségeket nagy edénybe tesszük, rászórjuk a többi hozzávalót, és lazán átkeverjük. 24- 36 órán át, állni hagyjuk, néha az edény fülét fogva átforgatjuk. Üvegekbe rakjuk, de nem nyomkodjuk, mert megpuhul. Rászűrjük a saját levét és lekötjük.