Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Kategóriák

Tea receptek

Tipus Rendezés Receptek
szűrése »
Fogyasztás Étel jellege

Csaja

A cukor felét világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a vizet, a vanília rudat és a többi cukrot, és a teát leforrázzuk vele. 5 percig hagyjuk a tealevelet állni benne, majd hozzáöntjük a rumot, és csészékben felszolgáljuk, Díszítésnek mindegyik csésze tetejére egy citrom karikát teszünk.

Gyümölcstea

Elkeverjük a hideg teát a cukorral, a narancsszörppel és pár darab jégkockával. Koktélos pohárba töltjük, citromkarikával díszítjük, jéghidegen kínáljuk.

Tea turmix

1 dl erős teát (fekete) készítünk, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a tejet, és a tejszínt, az 1 tojássárgát, a mézet és a turmixgépben 1 percig keverjük.

Teagrog

A teafüvet forrásban lévő vízzel leöntjük, és 5 percig állni hagyjuk. A poharak mindegyikébe 1 szem kockacukrot teszünk, és rászűrjük a teát. A csészékbe adagonként 3- 5 cl rumot teszünk, és a tetejére citromkarikát. Ízesíthetjük szegfűszeggel, fahéjjal (forrázáskor) és cukorral.

Teakoktél

A teát leforrázzuk, 5-8 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük és hozzáadjuk a tea felét, és addig fűzzük míg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a tea másik felét, lehűtjük és koktélos pohárban kínáljuk

Teapuncs

Melegített pohárba öntjük a szörpöt, a citromlevet, a konyakot és felhígítjuk a forró teával.

Tejes tea

Felforraljuk a tejet és beletesszük a tealevelet. Kislángon főzzük 2-3 percig. Levesszük a tűzről és összekeverjük. Állni hagyjuk 10 percig, utána leszűrjük. Ízesítjük reszelt citrom- és narancshéjjal, majd a cukrot is hozzákeverjük. Lehűtjük, majd fogyasztjuk.